DİKKAT !
Lazer Epilasyon ilgili yönetmelik gereği Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı hastane, tıp merkezi ve polikliniklerde yapılmalıdır.
LAZER EPİLASYON NEDİR?
Işık veya lazer sistemleriyle kıl köklerinin kalıcı olarak yok edilmesi sistemidir. Bu amaçla kullanılan farklı lazer sistemleri mevcuttur. Bu lazer sistemlerinin her biri farklı yöntemlerle farklı dalga boyunda ışık üretmektedirler. Dalga boyları farklı olsa da hepsindeki ortak amaç uzun süreli kalıcı epilasyonu sağlamaktır. Hangi sistemin sizin için uygun olduğunun tespiti için geliştirilmiş herhangi bir yöntem mevcut değildir. Kaldı ki bu sistemler her cilt ve tüy tipi için geliştirilmiş sistemlerdir. Yinede nadirde olsa bazı vakalarda beklenen sonucun alınmasında zorluklar yaşanabilmektedir. Bunun sebebi, üzerinde çalışılan tüylerin, o lazer sisteminin ürettiği ışığın dalga boyuna herhangi bir sebeple dirençli çıkmasından kaynaklanmaktadır.
Epilasyon amacı ile kullanılan 3 çeşit lazer sistemi mevcuttur. Bunlar alexandrite lazerler, diode lazerler,nd;yağ lazerlerdir.
KULLANDIĞIMIZ CİHAZLAR:
Merkezimizde,DİOD Lazer sistemi kullanılmaktadır.
DİODE LAZER EPİLASYON:
Diode lazerler teknik olarak 810 nanometre dalga boyuna sahip lazerlerdir.Bu özellikleri diode lazerin, ciltte, diğer lazerlerden daha derine inebilmesini sağlar.Derin yerleşimli kılların bulunduğu alanlarda (yüz,sırt,kol) diode lazerler daha etkilidir.Ayrıca genital,kasık,koltuk altı bölgelerde de diğer lazerler kadar etkilidir.Diode lazerler tüm cilt ve kıl (beyaz kıllar hariç) tiplerinde tüm bölgelerde başarılı lazerlerdir.Alexandrite lazerin tercih edilmediği yüz,boyun,ense kıllarında diode lazerler oldukça etkilidir.Sırt ve kollarda da etkili epilasyon lazerleridir.Diode lazerlerin tüm lazerler gibi kalın ve koyu kıllarda etkili olduğu bilinmektedir.Bununla beraber, diğer lazerlerden farklı olarak, ince tüylerde de etkili olduğu söylenebilir.
LAZER EPİLASYONUN YAN ETKİSİ VAR MI?
Bu cihazlar ülkemizde 20 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Bu süre Avrupa da daha uzundur. Bu süre zarfında herhangi bir sistemik yan etki bildirilmemiştir. Yani,koltuk altınıza uygulandığı için göğüslerinize veya bikini bölgesine uygulandığı için yumurtalıklarınıza herhangi bir olumsuz etkisi olmamaktadır. Lazer sistemlerinin bilinen en belirgin yan etkisi cilt yüzeyinde oluşabilecek bir yanıktır. Bu yanıklar,çoğu kez çok yüzeyseldir ve tedavi gerektirmeksizin iyileşir. Nadir vakada tedavi gerekebilir. Koyu renkli ciltlerde ve kuru ciltlerde yanık oluşma ihtimali daha fazladır. Yeni jenerasyon cihazlar koyu renkli ciltlerde de rahatlıkla çalışabilmektedir. Eğer cildinizde bir kuruluk varsa bu durum mutlaka
değerlendirilmeli ve önlemi alınmalıdır. Aksi taktirde lazer uygulaması, kuru ciltler için tehlikeli olabilir.
Uygulama alanlarında, hafif kızarıklık ve batma hissi hissedilebilir.Ancak bu belirtiler 1-2 saat içersinde kaybolurlar.Uygulama sonrası,o, bölgeyi güneşten korumak ve ilk 24saat sıcak su temasından kaçınmak olası yan etkileri azaltacaktır.Yine uygulama sonrası solaryum gibi yapay bronzlaştırıcı sistemlerden kesinlikle kaçınmak gerekmektedir.
LAZER EPİLASYON HANGİ DURUMLARDA UYGULANAMAZ?
KAÇ SEANSTA SONUÇ ALINABİLİR?
Lazer epilasyonda, kaç seansta sonuç alınacağını ön görmek çok kolay değildir. Ortalama 6–8 seans aralığında sonuç alınması beklenir. Bu süre daha az veya daha fazla olabilir. Seans sayısını belirleyen başlıca faktörler şunlardır.
Tüm bu sebeplere bağlı olarak vücudunuzun farklı bölgeleri farklı seans sayısı uygulaması da gerektirebilmektedir. Özellikle bayanlar da, yüz bölgesindeki tüylenmelerde, lazere yanıtlar çok değişken olabilmektedir. Yüzünüzdeki tüylenmeleri doktorunuzla mutlaka değerlendirin.